Witam,
Jak Panowie przechowujecie zebrane reproduktory ?
Czy koniecznie trzeba mieć chłodnie ? Czy może są jakieś bardziej budżetowe sposoby?
Przechowywanie reprodkutorów
Re: Przechowywanie reprodkutorów
Też jestem ciekawa
Generalnie dobrze wysuszone ślimaki można trzymać, bez większych strat w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Problem w tym, żeby nie było zbyt wilgotno i ważne by móc utrzymać w takim pomieszczeniu temperaturę na+ kiedy już będą przymrozki.
A czy można trzymać w ladach chłodniczych żeby utrzymać temperaturę +5?
-
ja przechowuje w garazu. jak nie odkrece kaloryferow to temp. zima +6 caly czas.
razy dwazy cyzy ryzy pisze:ja przechowuje w garazu. jak nie odkrece kaloryferow to temp. zima +6 caly czas.
A latem jak utrzymujesz taką temperaturę ?
Latem raczej są jeszcze na polu
-
tak jak kolega Hrup powiedzial. Latem jeszcze sa na polu.
Za miesiac zebrane reproduktory trafia wlasnie do garazu gdzie temp na zew. bedzie juz znacznie nizsza. Wentylatory zrobia swoje.
Za miesiac zebrane reproduktory trafia wlasnie do garazu gdzie temp na zew. bedzie juz znacznie nizsza. Wentylatory zrobia swoje.
A nie zbieracie reproduktorow wcześniej ? Rozumiem, że zbieracie razem z tuczem?
-
osobiscie zbieram wczesniej. ale dopiero w pierwszej polowie wrzesnia. (mowa o maximie)