Witam forumowiczów pytanko jest
Podajecie marchewkę jeśli tak to jak często , mowa o reprodukcji pozdrawiam Piotr
Marchewka
-
- Hoduję: Müller
Re: Marchewka
Jak dajesz za dużo może się to źle odbić na ślimakach za dużo chemi mowie o tych z marketów
-
Marchewka kupowania u chłopa na wsi
-
Chłop na wsi też może walić chemię
Mam sąsiadów rolników,babka sie chwaliła że jak nie podsypie nawozem to marnie rośnie
Czy pasza z zeszłego roku która leżała w bardzo suchym pomieszczeniu nadaje sie do karmienia ??
-
Generalnie sie nadaje, skoro była w suchym i nie niezapleśniała. Jedyny problem czasowy jaki polega w paszy to dodatki witaminowe bo mają termin przydatności. Te których ja używam po pół roku tracą właściwości tak podaje producent i to tyle. Dlatego też na paszach drukują date ważności do kiedy skarmić od daty produkcji.
Ewentualne rozwiązanie możesz zrobić takie ze maluchom na początek podasz świeżą pasze a jak podrosną to mieszaj np 2 worki swieżej z 1 workiem z zeszłego roku. Chodzi o to ze w starej paszy jest po prostu mniej wartości witaminowych.
Ewentualne rozwiązanie możesz zrobić takie ze maluchom na początek podasz świeżą pasze a jak podrosną to mieszaj np 2 worki swieżej z 1 workiem z zeszłego roku. Chodzi o to ze w starej paszy jest po prostu mniej wartości witaminowych.
Chciałem dać starą dla reproduktorów,trzy worki zostały więc szkoda, oseski dostaną nową
-
To może oszczędź te reproduktory i daj świeżą pasze, skoro masz tylko trzy worki to nie majątek a i tak musisz kupić pasze na później. Co o tym myślisz ?
W sumie i racja,za 150 zł nie bede narażał ślimaków na cmentarz