Słabe zniosy
-
- Hoduję: Müller
Re: Słabe zniosy
Biologicznie to raczej nie lekami, tylko tak jak kacper naturalnym wrogiem
Pojedyncze roztocza nie szkodzą,a nicienie zalezy jaki rodzaj> Potrzeba by było specjalne analize w labolatorium
Skorupiak wcale nie sprawdzam wilgotnosci co prawda mam higrometry porozstawiane na hali ale ustawienie temperatury na piecu plus zraszacze odpowiednio ustawione i samo trzyma mi wilgotnosc nie musze tego kontrolowac u kazdego mozna tak zrobic tylko kwestia przystosowania hali.
Brawo Ty . Tylko za dużo czasu tracisz na odklejaniu ślimaków od doniczek pomyśl nad tym .
Ze to do mnie?
rambo7 pisze:Ze to do mnie? Nie wiem za kogo mnie masz ale nie, ja nie odklejam slimakow od doniczek nie tylko ty jestes taki bystry byc moze zdjecie jest slabej jakosci i nie widać
-
Z tego co ja zwróciłem uwage rambo ma takie rozwiązanie ktore właśnie ja chce zastosować w nowym sezonie jedne doniczki przykrecone na stałe do stołu paszowego a doniczki z ziemią wstawia w te co sa przykrecone... Rozwiązanie bardzo dobre bo nie wiemy co czy slimaki ktore sa na doniczkach nie wejda przy nowym uzupełnieniu ziemią składać jaja i ogólnie nie wprowadzamy zamieszania starając je z dobiczek...
rambo7 pisze:rambo7 pisze:Ze to do mnie? Nie wiem za kogo mnie masz ale nie, ja nie odklejam slimakow od doniczek nie tylko ty jestes taki bystry byc moze zdjecie jest slabej jakosci i nie widać
Już widzę doniczka w doniczce w miarę dobre rozwiązanie. Moje niedopatrzenie
-
snails hodowca szkoda roboty z tym przykręcaniem normalnie postaw doniczka w doniczkę jest ok. A poza tym lepiej umyjesz stół bo możesz przesunąć. Jeśli chodzi o obawę że ślimaczki mogą przewrócić doniczkę to spokojnie doniczka się nie przewracała im większa tym lepiej się trzyma, byle nie za duża bo ziemi dużo idzie. kolejna sprawa to przechowywanie paneli po zakończeniu reprodukcji mniej miejsca zajmują