Ogrzewanie nagrzewnicą olejową
Ogrzewanie nagrzewnicą olejową
Witam, mam pytanie odnośnie ogrzewania pomieszczenia z reproduktorami, czy nagrzewnica olejowa bez odprowadzenia spalin może zaszkodzić ślimakom? Oczywiście przy dobrej wentylacji i zaciąganiu świeżego powietrza z zewnątrz pomieszczenia.
Re: Ogrzewanie nagrzewnicą olejową
Cześć
Mam pytanie - czy grzałeś tą nagrzewnicą i z jakim skutkiem (jaka nagrzewnica, jakie pomieszczenie, temp., spaliny itd)
Mam pytanie - czy grzałeś tą nagrzewnicą i z jakim skutkiem (jaka nagrzewnica, jakie pomieszczenie, temp., spaliny itd)
-
- Hoduję: Müller
Wg mnie odpada. Spaliny pozostają i tak, a przy dużej wentylacji będą się robić przeciągi. także daruj sobie.
Jakie temperatury w dzień i w nocy są najlepsze przy reprodukcji??
16-19 stopni
Witam. A co sadzicie o ogrzewaniu nagrzewnica na gaz ????
-
Nagrzewnica na gaz to bardzo dobre rozwiązanie, bo tanie. Jednak trzeba pamietac o podstawowej sprawie jaka jest dobra wentylacja co za tym idzie " odpowiednia ilość powietrza" dlatego, ze nagrzewnica na gaz jak rozumiem jest ogrzewaczem strumieniowym i do spalania gazu potrzebuje bardzo dużej ilości tlenu ?
Jeśli tak jest to musisz zapewnić sobie odpowiednio duzy zapas tlenu żeby obsluzyc i ślimaki i nagrzewnice na gaz bo w innym wypadku nagrzewnica po prostu się wylaczy.
Jeśli tak jest to musisz zapewnić sobie odpowiednio duzy zapas tlenu żeby obsluzyc i ślimaki i nagrzewnice na gaz bo w innym wypadku nagrzewnica po prostu się wylaczy.
Ja w budynku miałem nagrzewnice elektryczną, a w, szklarni gdzie teraz będę prowadził reprodukcje będę miał nagrzewnice spalinową z odprowadzeniem spalin.
Ja używam ogrzewania gazowego z tym że spaliny odprowadzone są na zewnątrz i powietrze zasysane także z zewnątrz tzw zamknięta komora spalania
rozwiązanie idealne.polecam
jarek pisze:Ja używam ogrzewania gazowego z tym że spaliny odprowadzone są na zewnątrz i powietrze zasysane także z zewnątrz tzw zamknięta komora spalania
Mógłbyś podesłać jakieś zdjęcie jak masz to zrobione ?:D