Roślinność w parkach
Re: Roślinność w parkach
Ja osobiście stosowałem środek na mszyce w ogrodzie. U mnie podzialalo dobrze, wiec możesz spróbować takiego rozwiazania i oczekiwać skutków.
A jak wygląda u was sprawa utrzymania ścieżek, pryskacie na chwasty?
Ja czasem pryskam ROUNDUPem jak za wiele rośnie
-
- Hoduję: Müller
nigdy!!! chyba że masz 3 tygodnie wcześniej park przygotowany. tylko glebogryzarka a później się udepta i nie rośnie. przede wszystkim musi byc dobrze orka wykonana żeby nie rosło dziadostwo
Witam! kupiłam rzepik perko po ok. 18 zeta i większość mi wyrasta w kwiatostany co powinnam zrobić ? pościnać, zostawić ? (wysiane na polu 5 kwietnia,uratowałam przed pchełką a teraz to ....
W tym roku na ten problem dużo hodowców. Jak myślicie dlaczego ?
3ci sezon siałem te same perko z jednego wora,poprzednio nie było a teraz pełno kwiatów jest
Jeśli są dobrej jakości nasiona Rzepika Perko nie Brahimy to nie powinno być żadnych pędów kwiatowych.Chyba że zostało wysiane za wcześnie na polu i musiał złapać przymrozek.Dlatego poszło w pęd kwitowy.Jak będzie wysokie perko to ślimaki będą siedzieć wysoko i nie będą schodziły do paszy.
Kolego masz rację rzepik czy perko to roślina dwuletnia ja tam kosze te pędy nasienne
Witam ! 0543 proszę powiedz jak te pędy ścinasz , nożem, kosą - ja robiłam to nożem ścinałam dosyć nisko i zaraz zbierałam odpady no i wynosiłam ale zauważyłam, że te które ścięte były za wysoko dalej rosną takie badyle - proszę o podpowiedź może jeszcze ktoś inny ma lepszy sposób a tak w ogóle perko też wyrosło mi bardzo duże