Cena skupu
Re: Cena skupu
Dymanie klienta, zostawi ślimaki,oni przesortują i stwierdzą że ubytki,połamane,niedorostki itp i gówno mu zostanie.
Niech się podzieli informacja cóż to za złota firma, to wtedy się okaże czy bujda czy nie.
-
I nikt jeszcze nie sprzedawał swoich ślimaków w Polsce?
Niewiarybungagodne...
Niewiarybungagodne...
Ceny skupów Mullera to 8-9zł. Tylko czy ktoś wie czym jest spowodowany aż taki spadek ceny?
-
Ja wiem. Socjotechniczna sztuczka jaka w dzisiejszych sztucznych czasach pozwalają sobie grac wielcy gracze bo niby to jest k***a smiercionośny wirus i znikome zapotrzebowania. Zamiast wpompowac w rolnika, w gospodarke pieniadze zeby pokazac ze Polak jak chce to potrafi i dac ludziom zlapac oddech to jest wyzysk ludzi i zamordyzm. Powiem tak. Ceny we Francji bez zmian tu moge powiedziec o maximie. Belgia w swoich ogloszeniach mullera sprzedaje 3.80 za kilo. Dziekuje tyle w temacie.
Znalazłem kilka ogłoszeń w hiszpani,w detalu ceny od 6 euro w góre, 7 nawet 8
Znajomemu też proponowali po 8zł,po kosztach produkcji
Też widziałem ogłoszenie z Belgijskiej hodowli po 3.80 euro, ale widziałem również z Ukraińskiej po 3.20.
Skoro nasz ślimak nie różni się niczym od ukraińskiego to po co zachód ma przeplacać.
W tym i w każdym innym roku dobrze zarobi ten kto sprzedaje bezpośrednio za granicę. Ci którzy mają skupy znaleźli kontakty za granicą i z tego korzystają.
Ja osobiście wysłałem około 40 emaili do różnych firm i zero odzewu, nie wysłałem tylko do Hiszpanii, mam na liście kilku potencjalnych odbiorców, ale czekam na zbiory, jak już zbiore i będę wiedział czego jest ile to już konkretnie z ceną będę wysyłał. Może się uda, a jak nie to trudno, sprzedam po 8-9 zł w Polsce.
Skoro nasz ślimak nie różni się niczym od ukraińskiego to po co zachód ma przeplacać.
W tym i w każdym innym roku dobrze zarobi ten kto sprzedaje bezpośrednio za granicę. Ci którzy mają skupy znaleźli kontakty za granicą i z tego korzystają.
Ja osobiście wysłałem około 40 emaili do różnych firm i zero odzewu, nie wysłałem tylko do Hiszpanii, mam na liście kilku potencjalnych odbiorców, ale czekam na zbiory, jak już zbiore i będę wiedział czego jest ile to już konkretnie z ceną będę wysyłał. Może się uda, a jak nie to trudno, sprzedam po 8-9 zł w Polsce.
Też spotkałem się z opinią że to polskie firmy same zaniżyli cenę na zagranicę a teraz argumentują to pseudowirusem. Strzelili sobie w kolano A cierpią na tym zwykli hodowcy...
-
- Hoduję: Müller
Polak zawsze będzie drugiemu Polakowi pod górkę robił...